25 asker Afyon'da değil Şırnak'ta şehit oldu oraya getirildi. İddası



Boğaziçin Üniversitesi Tarih Profesörü Ayşe Hür, twitter'daki hesabında incisözlük'teki bu iddiayı paylaşarak, 'Bu iddia beni de şüphelendirdi' dedi.

İşte Hür'ün paylaştığı o mesajlar
25 şehit ve işin aslı budur

az önce afyon devlet hastanesinde görevli bir tanıdığım ile görüştüm. gelen cesetleri gördüğünü ve dün ölmüş gibi gözükmediklerini söyledi. sanki 1 hafta 10 gündür ölmüş gibiler dedi.

mesela askerlerimiz şırnak'ta ölmüş, fakat gelecek tepkiler düşünülerek bir helikopterle afyon'a nakledilmiş olabilirler mi? afyonda da fitili ateşe verip, kaza süsü verme çabaları vs..

akla hemen şehit haberlerini engellemek için facebook ve twitter'ı kapatan akp'nin halkın daha az tepki vereceğini düşünerek böyle bir plan gerçekleştirebileceği geliyor. bilemeyiz tabi. bunlardan beklenir.

cnnturk'e açıklama yapan eski tuğgeneral (ismini hatırlamıyorum, rütbe yanlış olmuş olabilir ancak az önce açıklama yaptı) bir kaç çarpıcı tespitte bulundu.

aklımda kalanlar şöyle.

1) o saatte tasnif yapılmaz
2) o kadar kişiyle tasnif yapılmaz
3) bombaların patlamaları için fünye ile bir araya gelmesi gerekir. ( bu konuyu yanlış anlamış olabilirim , teknik bilgisi olan daha detaylı açıklayabilir. )
4) bombalar düşmeye, çarpmaya dayanıklıdır. öyle hemen patlayabilecek şeyler değil.

tabi kaza olmuş olabilir. ama nasıl hemen çıkıp bu bir terör saldırısı diyemiyorsak, kesin olarak bu bir kaza diyemeyiz. ne olup olmadığını bir kaç gün içinde öğreniriz. tabi gerçekleri anlatırlarsa.

nedeninin el bombası ayrıştırma işi olduğunun iddia edilmesinden mütevellit el bombası dediğimiz hedenin kolay kolay yere düşme, fırlatılma, üstüne basılma, sarsılma gibi etkenlerle (üretim hatası yoksa) patlamayacağını bilen biri olarak oldukça saçma bulduğum patlama.

emekli tuğgeneral haldun solmaztürk'ün cnn türk kanalındaki telefon bağlantısında; "kaza olmama ihtimali kaza olma ihtimalinden daha fazladır" şeklinde nitelendirdiği patlamadır.

0 yorum: