3 günlük asker mühimmat deposunda şehit oldu



Afyonkarahisar'da askeri kışlada bulunan mühimmat deposunda el bombaları tasnif edilirken patlama sonrası, 25 askerin şehit olduğu ve 4 askerin ise ağır yaralandığı belirtildi. El bombalarının imhası için ise bomba imha ekipleri bölgeye sevk edildi. Ve arama çalışmaları yapıldı. Yaklaşık 10 kilometre uzaktaki sağlık ocağı büyük hasar gördü. Ayrıca, aile yakınları bilgi alamadıkları için kışla önündeki arama noktasında nöbetçi askerlerle tartıştı. Bazı asker yakınlarından bazıları sinir krizi geçirdi. 

Afyon'daki patlama sonrası olay yerine gelen asker babası isyan etti: "Cumartesi teslim ettik , salı günü akşam haberi geliyor." Afyonkarahisar Ataköy'deki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki acı ahber yaklaşık 12 saat sonra geldi. Patlamada depoda bulunan 25 asker şehit oldu. Yaralanan askerler Hasan Boncuk, Fethi Tuna, Soner Güleçyüz, Fatih Yüksel, Mustafa Durmaz ve Ramazan Yılmaz ile vatandaşlar Emrah Ulufer, Kevser Dalkılıç ve Sevilay Türk, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralılardan Ulufer, Dalkılıç ve Türk tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yaralı askerlerin tedavileri devam ediyor.

Patlamanın ardından etrafa yayılan kıvılcımlar nedeniyle yaklaşık 1 kilometre mesafede bulunan Büyük Taaruz'un yaşandığı Kocatepe sırtlarında sabahın ilk ışıklarıyla gün yüzüne çıktı.



AİLELERİN FERYATLARI YÜREKLERİ BURKTU
Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamanın ardından yakınlarının şehit olduğu haberini duyan ailelerin feryatları yürekleri burktu. 

Afyonkarahisar Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda dün akşam meydana gelen patlamanın ardından yakınlarının şehit olduğu haberini alan aileler sinir krizi geçirdi. İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekibi, Ataköy İlköğretim Okulu bahçesine kışlada bulunan askerlerin yakınları ve olaydan etkilenen vatandaşlar için 30 kişilik sahra çadırı kurdu. Yakınlarından gelecek haber için yaklaşık 12 saattir kışla kapısında bekleyen anne ve babaların çocuklarının şehit olduğu haberi üzerine feryatları yürekleri burktu. Aileler sinir krizleri geçirdi.

0 yorum: