Afyon'da ki patlamaya kara mayını mı neden oldu?





Türkiye Afyonkaahisar'da yaşanan facianın acsıyla sarsılırken telefonla Haber3.com'un Haber Merkezi'ne ulaşan ve patlamanın meydana geldiği Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda vatani görevini yapan bir asker ilginç bir iddiada bulundu.

Vatani görevi sırasında patlamanın meydana geldiği mühimmat deposunda görevli olduğunu belirten okurumuz, depoda el bombalarıyla birlikte kara mayınlarının da bulunduğunu belirtti.

Temizlik ve sayım sırasında birçok kez el bombalarının yere düştüğünü de belirten okurumuz, "el bombaları askerliğim boyunca gözümün önünde defalarca yere düştü. Bir seferinde bile herhangi bir olay yaşanmadı." ifadelerini kullandı.

Ancak okurumuz mühimmat deposunun içerisinde el bombalarının yanı sıra kara mayınlarının da bulunduğunu ve patlamanın kara mayınlarından birinin infilak etmesi sonucunda yaşanmış olabileceğini ifade etti.

Diğer yandan sınır birliklerinden birinde Obüs Topları'nın mühimmat deposunda görev yapan bir başka okurumuz da "90 kilo ağırlığındaki Obüs mermisi gözümün önünde istifli bulunduğu yerden kurtularak 10 metreden yere düşmüştü. Düştüğü beton zemine zarar vermesin rağmen herhangi bir sıkıntı yaratmamıştı" ifadesini kullandı.

E. ALBAY MİTHAT IŞIK: "ACEMİ ASKERLERE MÜHİMMAT MI TESLİM EDİLİR?"

Emekli Albay Mithart Işık bağlandığı Habertürk TV'de yaptığı açıklamada "Cephanelik yapılırken belli standartlara uyulur. Bu olayın oluş şeklini çok objektif bir raporlar hatasıyla sevabıyla çok iyi şekilde hazırlamak lazım. Bu bir idari zayiat ve çok üzücü. Cephanelikte bulundurulan el bombasının fünyesi takılı olmaz eğer böyle bir şey varsa çok yanlış. Cephaneliğin yapılış yerinde mi yanlış var, seçilen personelde mi yanlış var bunların çok iyi tespit edilmesi lazım. Bu askerler saat kaçta çalışmaya başladı, bu çalışmasının 21:00 den sonra yapılması için çok mu aciliyet vardı? Acemi askerlere mühimmat teslim edilmesi yanlıştır.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI: PATLAMANIN SEBEBİ BİLİNMİYOR

Genelkurmay Başkanlığı 25 askerin şehit olduğunu açıklarken patlamanın sebebiyle ilgili herhangi bir bilgi vermedi. Genelkurmay’ın açıklamasında, “05 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar’da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 askerî personel şehit olmuş, 4 askerî personel hafif şekilde yaralanmıştır” denildi.

ŞEHİT ASKERLERİMİZİN İSİMLERİ

Afyonkarahisar'daki patlamadan sonra yapılan yoklamada bulunamayan askerlerin isimleri şunlar:"Kıdemli Başçavuş Bedri Naim, Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Döger, uzman çavuşlar Hüseyin Apaydın ve Cüneyt Akkuş, erbaş ve erler Ayhan Kutsu, Kadri Aydın, Fatih Şalgam, Bayram Uluer, Burak Kaplan, Emrah Aral, Emrah Kartal, Hayri Kaya, Emre Yıldırım, Emrah Sandalcı, Mehmet Emre Özer, Hüseyin Gökhan Eriç, Tolga Tostan, Ahmet Tosun, Burak Umut Gedik, Onur Fikret Gülger, Macit Coşkun, Barış Öztürk, Mehmet Emin Çoğun, Abdullah Tokgöz ve Fatih Ergeç."



Haber3

0 yorum: