Alex'ten İnce Mesaj

Oyunu bir futbolcu üzerine kurmanın dünya görüşüne uymadığını söyleyen Sambacı, “10 numaranın karakterini, kalitesini, tekniğini ön plana çıkartacak ve verimliliğini artıracak takım kuruyorsanız, başarılısınız” dedi

Fenerbahçe-"Zico gitti, Avrupa bitti"
Teknik direktör Aykut Kocaman ile yaşadığı sorun nedeniyle son günlerde gündemin ilk sırasını işgal eden Fenerbahçe Kaptanı Alex de Souza’dan, hocasına isim vermeden ince mesaj.

Men’s Health Dergisi’nin eylül sayısına konuşan Brezilyalı yıldız, 10 numara tabir edilen futbolcu tipinin öldüğü ve hızlı kanat forvetlerinin ön plana çıktığı modern futbol anlayışına şüpheyle baktığını ifade ederek, “Elinizde 10 numara oyuncusu varsa yapacağınız, 10 numara üzerine oyunu kurmak değil. O 10 numaralı oyuncunun karakterini, oyun kalitesini, tekniğini daha ön plana çıkartacak ve verimliliğini artıracak takımı kuruyorsanız başarılısınız. Fakat bir oyuncu üzerine takımı kurmak benim görüşüme hiçbir zaman uygun olmadı. Bütün başarılar sizin kalitenizle, çalışmanızla ve antrenmanlarınızla birlikte ortaya çıkan başarılardır” sözlerini sarfetti. Tekniğini çalışmaya borçlu olduğunu vurgulayan Alex, “Tekniğiniz size sonradan kazandırılan bir şey değildir. Tekniğiniz ya vardır ya yoktur ama onu ortaya çıkarmanız için çalışmanız gerekir. Bu çalışmanın neticesinde de bütün oyuncu karakterleri bir araya gelip sizi başarıya ulaştırırlar. Hiçbir zaman bir oyuncunun üzerine takım kurarak olmaz bu. Bütün oyuncuların birlikte çalışması ve kalitelerini birleştirmesiyle olur” diye konuştu.

Yıldız oyuncu, teknik direktör Zico’nun ayrılmasının ardından Fenerbahçe’nin, ülke içi başarıyı hedefleyen bir yapıya büründüğü iddiasını da yineledi, “Yeniden Avrupa’da başarı planlanırsa, elbette ki, başarılı olacaktır” dedi.

0 yorum: