Yeni eğitim sistemine karşı imza toplayan aile saldırıya uğradı.





Ankara'nın Altındağ İlçesi'ne bağlı Battalgazi Mahallesi'nde yaşayan Yılmaz ailesine 4+4+4'e karşı oldukları için silahlı saldırıda bulunuldu. Evleri ve iş yerleri kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından pompalı tüfekle 4 defa ateş edildi. Ailenin iş yeri ve evi isabet aldı.

Yıldrım ailesinin iki çocuğunun kaldığı oda da kurşunlardan nasibini aldı. Ev sahibi Tülin Yılmaz olay anında çocuğunu son anda kurtardığını söyledi.

Aile 4+4+4 düzenlemesi kapsamında mahallede bulunan Battalgazi İlköğretim Okulu'nun imam hatip ortaokuluna çevrilmesine karşı başlatılan imza kampanyası, basın açıklaması gibi eylemlere öncülük ettiği için gericilerin tepkisini çekmekteydi.

Dünkü eylem öncesi mahalleliler tehdit edildi
Olaya ilişkin bilgi aldığımız Yılmaz, “ilkokulu geri istiyoruz” diyerek bir eylem gerçekleştirdiklerini ve eylem günü birçok ailenin aranarak “eyleme gelmeyin emniyete aldırırız sizi” şeklinde tehdit edildiğini ifade etti.

Kendisinin de okul müdürü ve ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından tehdit edildiğini vurgulayan Yılmaz, eylem günü sonrası gece 01.30 civarı evine 5 el ateş edildiğini söyledi.

Saldırıya karşı basın açıklaması yapılacak
Yapılan saldırıya karşı bugün saat 14.00'da Altındağ'da Battalgazi Mahallesi 1017. Cad. 48/A adresinde bulunan saldırının yapıldığı İrem Market önünde bir basın açıklaması gerçekleştirilecek.

(soL - Ankara)

0 yorum: