80 Kalibre ile Röportaj


Merhaba, keyifler nasıl?
Teşekkürler, gayet yerinde.

Grubun geçmişinden biraz bahseder misiniz?
80 Kalibre, Türkçe Heavy Metal yapan bir grup. Bugüne kadar en yoğunu İstanbul olmak üzere sayısız yerde konser verdik. 5 parçadan oluşan “Kurtul Zindanından” albümü ile 2008 yılında yakaladığımız başarı sonrası kendimize ait stüdyomuzda çalışmaya devam ederek “Kayıp” ve “Bilinçaltı” isimli 2 tane E.P. Single yayınladık. Sonrasında 2mt Yapım ile anlaşıp “7 Seçilmiş” albümümüzden 3 parçayla “Bitmeyen Gösteri” adlı maxi single’ i hazırladık ve şu anda “7 Seçilmiş” albümünü yayınlamak için çalışmalara devam etmekteyiz.

80 Kalibre ismi nereden aklınıza geldi? Sizin için anlamı nedir?
Vurucu bir isim arıyorduk ve 80′ler metal müziğini seviyoruz, ikisi birleşince 80 Kalibre oldu.

Geçtiğimiz günlerde “Bitmeyen Gösteri” isimli maxi singlei yayınladınız. Bu singlein bir özelliği ise DVD olarak yayınlanması. DVD’nin içeriğinden bahseder misiniz?
Dvd’de 3 Parça var;  “Kayıp, Bitmeyen Gösteri ve Ölüm”.  Bunun haricinde parçaların eşlik edebileceğiniz, vokalsiz altyapıları ve gitar çalanların eşlik edebilmesi için de gitarsız altyapıları mevcut. Aynı zamanda parçalarımız üzerine kurulu ders videoları ve reaper kayıt programının ücretsiz sürümüyle birkaç ufak tefek şey daha var. Elimizden geldiğince detaylı ve faydalı bir dvd oluşturmaya çalıştık ve şimdi albüm için oluşturduğumuz dvd’ye daha da fazla içerik koyacağız.

“Bitmeyen Gösteri” seyirci tarafından nasıl karşılandı, tepkiler nasıl?
Güzel bir geri dönüş bekliyorduk, beklediğimizden çok daha fazlası oldu. 2 kez tekrar basıma girdi ve hala talep devam ediyor.
 Daha öncede ‘Kurtul Zindanından’  isimli 4 şarkılık bir E.P çıkardınız. E.P den bahseder misiniz?
E.P de 5 parça var aslında biri bonus track, son dakikada koymaya karar verdiğimiz bir parça. O dönemde 14-15 parça arasından seçerek yayınlamıştık, bu seçim aşamasında “Kan Tutmaz” albüme son anda girdi.
Konserler nasıl gidiyor?
Harika, özellikle şehir dışı konserlerimiz yolda yaşadıklarımız nedeni ile çok keyifli geçiyor. Albümden sonra yurtdışı içinde çalışmaya başlayacağız.

İleride 80 Kalibre’yi nerelerde göreceğiz?

”Heavy Metal” sözünün geçtiği heryerde.


Projelerinizden bahseder misiniz? Dinleyicilerinizi neler bekliyor?
Aslında dinleyicilerimiz bizden sadece albüm bekliyor; fakat biz onlara çok daha fazlasını hazırlıyoruz.  Proje halinde üzerinde çalıştığımız çok şey var, şunu söyleyebilirim ki en az “Bitmeyen Gösteri” kadar bir içerikle tekrar geliyoruz.
“7 Seçilmiş” isimili bir albüm çıkaracağınızı duyurmuştunuz. Ne oldu albüme?
Geliyor, bahsettiğim detaylar sonuçlanınca albüm çıkacak.
Geçen yıl yayınlanan Erdem Gönülay yönetmeliğindeki “Kayıp” parçasına çektiğiniz klip gerçekten kaliteli, bundan sonra klip düşünüyor musunuz?
Evet klip çalışmalarımız da var, albümle birlikte bir klipte yayınlama ihtimalimiz mevcut.

“7 Seçilmiş” albümü için 7 şarkınıza eğitim videosu çekeceğinizi duyurmuşsunuz. Nedir bu olay?
Parçaların hepsinin bas, davul ve gitar partisyonlarını detaylı bir şekilde görüntülendireceğiz, böylece parçalarımızı çalmak isteyen müzisyen arkadaşlar, hangi enstrümanı çalıyorsa, sadece kendisi ile alakalı görüntüleri izleyerek bu partisyonlara çalışabilecekler.

Promo fotoğraflarınızdaki konsept nedir?
Konsept aslında farklıydı; ama biz poz verince olay savaşçı konseptine giriyor.

Sorularımız bu kadar, söylemek istedikleriniz varsa buyrun.
Yakında Türkiye’de çok şey değişmeye başlayacak, 80 Kalibre’yi ve Türkçe Metali takip etmeye devam edin.

Kapak Magazin olarak röportaj için teşekkür ederiz, başarılar.
Bizler de teşekkür ederiz, kolay gelsin.

Güven Ceylan
 kapakmagazin.com

0 yorum: