Bavulunuzu çekmeyin o sizi takip etsin (videolu)


robot-bavul
robot-bavul
Çok sık seyahat etmesemde, yolculuklarda bavul taşımaktan hiç hoşlanmam. Bu nedenle bu konuda ya eşimden ya da ağabeyimden destek alırım :) Ancak sanmıyorum seyehat eden kimse bavul taşımayı sevsin..

Bavul taşımanınn ne kadar zor olduğunun farkında olan bir mucit bu işe çözüm bulmuş gibi gözüküyor. Ödüllü İspanyol tasarımcı Rodrigo Garcia Gonzalez’in yarattığı “robot bavul” cep telefonunuzdaki sinyalleri takip ederek peşinize düşüyor. 28 yaşındaki İspanyol tasarımcı Rodrigo Garcia Gonzalez tarafından yaratılan robot bavul akıllı telefonların bluetooh sinyallerini takip ederek peşinizden geliyor.

Robot Bavulun üzerinde bulunan iki sensör akıllı telefondaki sinyalleri algılıyor ve bavul hareket etmeye hazır hale geliyor. Bavulda bulunan mikroişlemci altındaki rayların harekete geçmesini sağlıyor.“Robot bavul” akıllı telefondan gelen sinyali kaybettiğinde ise kendi kendisini kilitliyor ve sahibinin telefonunu titretiyor.

Şu anda tam olarka hazır olmayan ve seri üretime geçilmeyen robot bavul'un tasarımcısı  Gonzalez   tasarımı  ile bu yıl İspanya'nın James Dyson Ödülünü kazandı.


Londra’da tasarım ve mühendislik yüksek lisansını yapan 28 yaşındaki tasarımcı gazeteye şunları söyledi:

“Şu an bavul yüzde yüz çalışmıyor. Satışa sunmak için bazı özelliklerinin geliştirilmesi gerekiyor. Sanırım daha ileride etrafımızda bu tip bavullardan çok göreceğiz.”



ROBOT BAVUL'UN VİDEOSUNU İZLEYİN!


0 yorum: