İzmir - Bergama'nın İl Olması İçin Harekete Geçildi.

İzmir -Bergama'nın il olması yönünde verilen yasa teklifi belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri biraraya gelerek konuyu masaya yatırdı. Bu amaçla yapılan son buluşma Bergama Öğretmenevi Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP İlçe Başkanı İdris Yavuzyılmaz, AK Parti Bergama İlçe Başkanı Raşit Ürper, MHP Bergama İlçe Başkanı Özkan Karadiken, Demokrat Parti (DP) Bergama İlçe Başkanı Niyazi Komşu, Saadet Partisi (SP) Bergama İlçe Başkan Vekili Ruşen Özuysal, İşçi Partisi (İP) Bergama İlçe Başkan Vekili Serkan Seçkin, belde belediye başkanları, oda başkanları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı. 

Toplantıda, belediye başkanları, siyasi partiler, muhtarlar, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve oda başkanlarıyla bir bütün olarak, kentin geleceğini etkileyecek doğru kararların alınması yönünde çalışmalar yürütecek kurulun divanı belirlendi. 

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, "Taleplerimiz belli bir noktaya ulaştı, konuyla ilgili birtakım gelişmeler yaşandı.TBMM' nin açılmasıyla birlikte kentin il olması yönünde verilen yasa teklifi olumlu ya da olumsuz olarak sonuçlanacaktır.Tüm bunları görüşmek adına bir araya geldik" dedi. 


Başkan Gönenç, sunulan yasa teklifi kabul edilirse, İzmir'in Kınık, Dikili, Balıkesir'in Gömeç, Ayvalık ve Manisa'nın Soma ilçelerinin Bergama'ya bağlanacağını, halen İzmir il sınırları içerisinde bulunan Çandarlı, Yenişakran ve Zeytindağ ile Balıkesir'in Altınova beldelerinin de ilçe yapılarak yeni kurulacak Bergama iline bağlanacağını belirtti. 

İzmir'den Çanakkale'ye kadar bir il merkezi bulunmayan Kuzey Ege'de, Bergama'nın il olmasıyla bu ihtiyaç karşılanmış olacağını söyleyen Gönenç, merkez dahil 10 ilçeden oluşacak Bergama'nın il yapılmasıyla yerinden yönetimin güçleneceğini, bölgede tarım, turizm ve ticaret hayatının hareket kazanacağını ifade etti. 

Yaklaşık 10 kişiden oluşan kurul hafta içerisinde tekrar bir araya gelerek konuyla ilgili çalışmalar yürütmeye devam edecek. - İZMİR

0 yorum: