GENELKURMAY TEYAKKUZA GEÇTİ AMA...


Başbakanlık, Akçakale'nin Esad tarafından vurulduğunu açıklasa da TSK temkinli yaklaşıyor


Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine Suriye tarafından ağır silah mermisi düşmesi üzerine Genelkurmay Başkanlığı da teyakkuza geçti.
Edinilen bilgiye göre Genelkurmay, çelişkili haberler üzerine bölgedeki uzmanlarına Akçakale’ye düşen merminin top ya da havan mermisi olup olmadığının tespit edilip karargaha bildirilmesi talimatını verdi.

Suriye Ordusu’nun elinde NATO standartları dışında Rusya yapımı toplar bulunuyor.NATO standardı 155 milimetrelik obüsler 40 kilometreye kadar gidiyor. Merminin Rus yapımı 157 veya 158 milimetrelik olması halinde bunun Suriye Ordusu’na ait olduğu ihtimali ağır basacak. Muhalif güçlerin de elinde uzun menzilli obüse göre çok daha az menzile sahip havan topları bulunuyor. Düşen merminin havan topu olması halinde, bunun Suriye Ordusu’na mı yoksa muhaliflere mi ait olup olmadığı anlaşılmaya çalışılacak.
Bu arada hava savunma sistemini güçlendirmek amacıyla bölgeye konuşlandırılmış Hawk ve Stinger tipi füze bataryaları ile uçaksavarların alarm durumu en üst seviyeye çıkarıldı.

Genelkurmay Harekat Merkezi de bölgeden gelecek bilgileri anında değerlendirmek amacıyla tüm hazırlıklarını yaparken, gelişmeleri an be an takip etti ve Dışişleri’ndeki üst düzey yetkililer ile sürekli iletişim halinde kaldı.

ASKERHABER / ANKARA

0 yorum: