İngiltere'den Türkiye'ye destek mesajı geldi.


İngiltere Başbakan Yardımcısı Clegg: Türkiye’nin askeri harekatını destekliyoruz

İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, Suriye’den Akçakale’ye düşen top mermisinin ardından Türkiye’nin Suriye'de belirlenen hedefleri vurmasıyla ilgili olarak, “Biz Türkiye’nin dün geceki askeri harekatını destekliyoruz" dedi.
İngiltere Başbakan Yardımcısı Clegg: Türkiye’nin askeri harekatını destekliyoruz


İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “İstihdam, Girişimcilik ve Büyüme: Türkiye ve İngiltere için Başarılı Bir Gelecek” konulu panele katıldı. Clegg konuşmasında ilk olarak Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşmesi sonucu 5 kişinin ölmesi, 10 kişinin de yaralanmasından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Türkiye’nin dün akşamki askeri hareketini destekliyoruz, Türkiye kendini savunma hakkına sahip. Türkiye bölgede çok güçlü. Son yıllarda yaşanan ekonomik gelişmeler Türkiye’yi bölgede söz sahibi ülke halinde getirdi. Türkiye ile İngiltere iş alanında potansiyelin daha da arttırmalı. Örneğin İngiltere’de bir kupaya Türk şirketi sponsor oldu. Çok sayıda Türk şirketi İngiliz takımına sponsor. Türk ürünlerinin İngiltere’de bulunması bizim ticari işlerin ne kadar arttığını gösteriyor. Türkiye ile İngiltere arasında ideolojik olarak bir yakınlık var .Ticari ilişkiler son aylarda arttı” dedi.

Türkiye’yi Avrupa Birliği’nde görmek istediklerini ve bunu desteklediklerini belirten Clegg, “Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğini biz yürekten destekliyoruz. Avrupa ‘da bazı ülkelerde siyasi bir direnç var. Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz var bu da liderlerin enerjisini buraya harcamalarına neden oluyor. Britanya ve Türkiye arasında ilişki giderek güçleniyor. Son günlerde Kuzey Afrika’da yaşanan gelişmeler var. Benzeri görülmemiş bir değişim var, güç batıdan doğuya kayıyor. Ekonomik güç ve siyasi otorite Asya’ya doğru kayıyor. Mesela bu Türkiye’ye doğru gidiyor. Mısır’ı da örnek verebiliriz, Mısır ileride gerçek bir lider olacak. Avrupa’da büyük bir ekonomik kriz var. Ortadoğu’da yaşananlar da ortada. Uluslararası toplum maalesef Suriye karşısında bir tavır almadı, ulusal toplum Suriye’ye müdahale etmeliydi” dedi.

Konuşmasının ardından Boğaziçi Üniversitesi’nin bahçesinde bir süre dolaşan İngiltere Başbakan Yardımcısı Nick Clegg, basın mensuplarının sorularını da yanıtsız bıraktı.

ulusalkanal.com.tr

0 yorum: