İzmir Aliağa’da Zam Protestosu


Hükümetin son dönemde yaptığı zamlara ülke genelinde protestolar devam ediyor. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri “ Zam, zulüm , işkence işte AKP” sloganıyla yapılan zamları protesto etti.
Demokrasi Meydanı’nda bir araya gelen platform bileşenleri slogan atarak Aliağa AK Parti ilçe Teşkilatı önüne doğru yürüyüşe geçti. 'İş, ekmek yoksa barışta yok', 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek', 'Zam zulüm işkence işte AKP' sloganları atan platform bileşenleri, ilçe binası önüne geldi.
Bu sırada Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu sözcüleriyle polis arasında basın açıklamasının yapılacağı yer hakkında kısa bir anlaşmazlık yaşandı. Basın açıklamasının yapılacağı yer belirlendikten sonra Aliağa Emekli Sen Şube Başkanı Hasan Karaşahin platform adına hazırlanan basın açıklamasını okudu.
Çalışanların ve emeklilerin maaşlarına ücret artışı söz konusu olduğunda kaynak sıkıntısı çekildiğini belirten Aliağa Emekli Sen Şube Başkanı Hasan Karaşahin milletvekili maaş artışında, sermayeye teşviklerde kaynak sıkıntısının olmadığına dikkat çekereK, "Çalışanları birbirine düşürmeye çalışan bir siyasi iktidarın, halkını bilmez, halkına yabancı, zengin dostu politikalarıyla karşı karşıyayız” dedi.
AK Parti’nin her sıkıştığında istikrar yalanıyla halkı oyaladığını ve ekonomik sıkıntıların çözümünü emekçilerin sırtına yüklediğini ileri süren Karaşahin, şöyle konuştu: “Safını böylelikle zenginden yana kullanan AKP iktidarı; uyguladığı neo liberal politikalar sonrasında paranın sınır tanımaz gücü ve kazanma iştahı sonrası yaratılan krizlerle bizleri boğuştururken, zenginler kulübüne teğet geçiyor."
Yaşanan son zamlarla her şeyin zamlandığını, Türkiye'nin dünyada en pahallı benzini kullanan ülke konumuna geldiğini vurgulayan Karaşahin, sözlerine şöyle devam etti: “Böylece AKP 10 yıllık iktidarları döneminde bütçe açığının yükünü önceki iktidarlar gibi emekçilere yıkma planları yapmaktadır.'Büyüdük, milli gelirden kişi başına düşen payımız arttı, zenginleşiyoruz', 'Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık biz bu yağmurda' diyenler zenginliklerin paylaşımına gelince bu beraberliği unutmuş görünüyorlar."
AK Parti’nin 10 yıllık iktidarı döneminde bütçeler üzerinden gittikçe yoksullaşan halkın sırtına yüklenen dolaylı vergilerin sürekli arttığını sözlerine ekleyen Karaşahin, sözlerini, "Buna karşın özel sektöre teşvik adı altında yapılan kaynak transferleri, vergi indirimleri, faiz ödemelerinde sermayeye sağlanan avantajlar, sağlık ve sosyal güvenlik sisteminin tavsiyesi istikrarlı bir şekilde sürüyor“ şeklinde sürdürdü ve benzinden doğalgaza kadar yapılan zamların emekçilerin belini bükeceğini söyledi.
Karaşahin, açıklamasını şöyle tamamladı: "Bu zamlar hastalığın habercisidir, ekonomide tehlike çanlarının çaldığının habercisidir. Zengin dostu AKP’ye sesleniyoruz: Bütçenin açığını emekçilerin alın teriyle kapatamazsınız bu nedenle yapılan zamların hemen geri alınmasını istiyoruz. Halkımızı zamlara karşı sessiz kalmamaya ve demokratik direniş haklarını kullanmaya çağırıyoruz."
Basın açıklamasının ardından Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri alkış yaparak dağıldı.
İhlas Haber Ajansı

0 yorum: