Kilis'te savaş hazırlığı başladı.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine düşen top mermisi nedeniyle 5 kişinin ölmesi 10 kişinin yaralanmasına nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye’deki hedefleri vurmasından sonra Kilis’te sınıra konuşlandırılan füze bataryalarının namluları Suriye’ye çevrildi.
Kilis’te namlular Suriye'ye çevrildi


Türk Hava Kuvvetleri’ne (THK) ait RF-4 uçağı 22 Haziran 2012 tarihinde, Doğu Akdeniz’de, uluslararası hava sahasında, görev uçuşu yaparken, Suriye’den atılan füze ile düşürülmesinden sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın Suriye’ye karşı angajman kurallarının değiştirdiğini açıklamasından sonra TSK tarafından Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin illerindeki sınır birliklerine Stinger füzeleri ile uçak savarlar takviye edilirken, sınır birliklerden M 113 zırhlı personel araçlarına monteli Stingerler (Atılgan) ile Land Rover Defender 130 tipi askeri ciplere monteli Stingerler (Zıpkın) sınır boylarına konuşlandırıldı.

Füze rampaları, uçaksavarlar, zırhlı araçlar ile tankların namluları Suriye’ye çevrilmişti. Dün Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine düşen top mermisi nedeniyle 5 kişinin ölmesi 10 kişinin yaralanması nedeniyleTSK Suriye’deki hedefleri vurmasından sonra Kilis’te sınıra konuşlandırılan füze bataryalarının namluları Suriye’ye çevrildi. Sınırda sessizlik sürerken, Suriye’den Türkiye’ye ülkelerindeki iç kargaşadan kaçarak gelen Suriyeliler, Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan Kilis’e giriş yapıyor. Son bir haftadır Suriye Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçakları Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki yerleşim birimlerine hava saldırısı düzenliyordu. Dün Suriye’deki hedeflerin TSK tarafından bombalanmasından sonra sınıra yakın bölgelerde Suriye’nin herhangi bir hava saldırısı gerçekleştirmediği ve sınıra yaklaşmadığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

0 yorum: