Muharrem İnce: Çapsız Dışişleri Bakanı Bizi Savaşa Sürüklüyor.

Tezkere için toplanan TBMM'de Suriye Tezkeresi okundu. Oturumun kapalı olması konusunda muhalefetten gelen izah ricaları nedeniyle kısa süreli gerginlik yaşandı. Ardından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun tezkere toplantısının kapalı yapılması konusundaki tezkeresi okundu.
Muharrem İnce: En çapsız Dışişleri Bakanı’yla Türkiye’nin başını belaya sokuyorsunuz


CHP'li Muharrem İnce oturumun kapalı olmasına karşı çıkarak söz aldı, İnce şunları söyledi:
"Hükümetin kapalı bir oturumda gizli bilgi vermesini anlayabiliriz. Bizim söleyeceklerimiz açıkta olsun millet bilsin. Niye milletten saklayacağız bunu. Bu ülkeyi savaşa soktuğumuz zaman sizin çocuklarınız mı savaşa gidecek fakir fukaranın çocukları mı gidecek? Bu millet çocuklarını savaşa gönderecek ama neden yolladığını bilmeyecek.
İnce bu konuşma ile tarihe geçti

Siz bu mecliste sekiz kez tezkere aldınız ne işe yaradı. Bu millet de şey zannetmesin kapalı oturumda çok özel bilgiler veriliyor milletvekillerine. Milleti kandırmaya gerek yok. Tartışmalar halkın önünde yapılsın. Biz burada bir kapalı oturumda TRT Genel Müdürü’nün maaşını bile öğrenemedik ki savaşla ilgili konuları söyleyeceksiniz."

DAVUTOĞLU'NA SERT ÇIKIŞ

İnce konuşmasına Davutoğlu'nu eleştirerek devam etti; "En çapsız Dışişleri Bakanı’nın maceralarına kapılıp gidiyorsunuz.
Dostum Esad diyordunuz dostum Esad’dan kanlım Esad’a geldiniz. Siz Kaddafi’den ödül aldınız sonra Kaddafi’nin linç edilmesine ortak oldunuz. 1 Mart’taki gibi dik durun onurlu olun."

ulusalkanal.com.tr

0 yorum: