"Ölüm Yasasına Hayır" duyarlılığının yeni adresi Ankara



İnsan haklarına saygı duymayan bir hükümetten hayvan haklarına saygı duyması beklenemez. İşte sokak hayvanlarının yaşam hakkını elinden almayı hedefleyen yeni yasa tasarısı.

TBMM’de yasalaşması hedeflenen 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu tasarısında yapılmak istenen değişiklikle sokak hayvanlarının toplanarak belediyeler eliyle öldürülebilmesi yasallaştırılmak isteniyor. 

Hayvanlar için "ölüm parkları"

1 Temmuz 2004 yılında çıkarılan 5199 sayılı kanunda yapılmak istenen değişiklikle sokak hayvanlarının “doğal hayat parkları” içerisine toplanmaları öngörülüyor. Barınaklarda sahiplenilmeyen binlerce hayvanın adı geçen alanlara toplanması “ölüm parkları” olarak nitelendiriliyor. Yasa tasarısında üç ay içerisinde tehlikeli köpeklerin de teslim edilmesinin istenmesi, dönüştürülmesine engel olunamayan bazı cins köpeklerin sonunu getireceği belirtiliyor. Hayvanların gizlice toplanarak denek olarak kullanılmasını da yasal hale getirmeyi hedefleyen tasarının yasallaşmasıyla birlikte toplanan hayvanların birçok uygulamada kobay olarak kullanabileceğine dikkat çekiliyor.
Doğal yaşam parkları diye nitelendirilen yerlerin aslına bir toplama kampı olduğu, hayvanlar ilgisizliğe ve bakımsızlığa terk edilerek katliama uğratılacağı tahmin ediliyor ki bu Türkiye'de olmayacak bir şey değil.

7 EKİM'DE ANKARA ANITPARK'TAYIZ

Bu yasa tasarısının binlerce hayvanın katliamına yol açacağı düşüncesi insanları kitlesel bir harekete sürükledi. İlk önce taksimde düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı " Ölüm Yasasına Hayır " yürüyüşünün yeni adresi Ankara Anıtpark olacak, 7 ekim tarihinde saat 14.00'de yapılacak yürüyüşe Kartalmedya.net olarak bizde destek veriyoruz ve duyarlı insanlarımızı bu eyleme davet ediyoruz

0 yorum: