Türkiye nin İlk Ve Tek Atlı Kırgız Köy Korucuları



Türkiye nin İlk Ve Tek Atlı Kırgız Köy Korucuları Van Erciş Ulupamir Köyü 

PKK köyü hedef gösteriyor Ve Ulupamir Köyündeki Atlı Kırgız Köy Korucuları 

Koruculuk görevleri nedeni ile çok geçmeden terör teşkilatı taraftarı çeşitli sitelerde ve kanallarda kendileri aleyhinde haberler yayınlandığını duyuyorlar. Bazı internet sitelerindeki haber altı okuyucu yorumları ise tüyleri diken diken ediyor.

Yorumlarda, “Bu alçak gocmenler orda yaşatılmamalı. Gerilla, karakol yerine bunların köylerini basıp, onları geldikleri yerlere def olmaya zorlamalı…” ve benzeri yorumlar göze çarpıyor.

Kırgızlar, PKK terörünün tırmandığı dönemde uygulanan koruculuk sisteminin de en önemli parçalarından biri. 1985′te başlatılan koruculuk sisteminde Kırgızların ‘savaşçı’ özelliklerinden de faydalanıldı. Onlar koruculuk müessessine gönüllü olarak katıldı. Bölücü terör örgütü PKK’nın kökünü kazımak için yıllardır görev yapıyorlar. Sayıları az olsa da üstün savaşçı tekniklerinden istifade ediliyor. Türkiye’de atlı koruculuk sistemini ilk onlar uyguladı. Van kırsalındaki sayısız operasyona katılarak başarılı oldular.

Sayıları 81 bin 967 olan korucular arasında 186 Kırgız, rakamsal olarak ciddi bir anlam ifade etmeyebilir. Ama, iyi binici olan Kırgızların katılımıyla atlı korucular oluşturulmasının sembolik bir önemi var. Bugün 19 atlı korucu Erciş civarında görev yapıyor. Kırgız korucuların en yaşlısı 60 yaşındaki Abdülgaffar Erciyes. Koruculuk sistemi kalktığında ne yapacaklarını bilmediğini söylüyor. 17 yıldır koruculuk yaptığını belirterek, “Ben yıllardır koruculuk yapıyorum. Operasyonlara katılıp günlerce evimize gelmediğimiz oluyor. Koruculuk yaptığımız için başka işle uğraşmadık. Kaldırıldığı takdirde yapacak işimiz olmayacak. Ama devlet bizi emekli edip, tazminat öderse o zaman maddi olarak bir gelirimiz olur. Biz Kırgızlar, devletimize her zaman sadığız ve devletin yanındayız,” diyor.

0 yorum: