Çorlu Bölündü, İkinci İlçe Ergene




Büyükşehir belediyesi kurulması ve sınırlarının belirlenmesi ile Tekirdağ 3 yeni ilçe kazandı, Çorlu ise ikiye bölündü.
Tekirdağ Belediyesi'nin mahalleleri merkez olmak üzere, Tekirdağ merkez ilçe sınırları içerisindeki köyler ile belediyelerden oluşan Süleymanşah ilçesi kuruldu. Kapaklı Belediyesi merkez olmak üzere Kapaklı ilçesi ve Marmaracık Belediyesi merkez olmak üzere Ergene ilçesi kuruldu. 227 bin olan Çorlu şehir nüfusundan yaklaşık 60 bin kişi yeni ilçe Ergene'ye aktarılacak.
Konuyla ilgili Çorlu ve belde belediye başkanlarının görüşleri ise şöyle:
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan: "Henüz kanunlaşmadı ama Çorlu bu karar ile küçültülmüş oldu. Tüm halkımıza hayırlı olsun."
Marmaracık Belediye Başkanı Hüseyin Bulut: Verdiğimiz emekler boşa gitmedi, gerçekleşmiş oldu. Muhtarlıkla başladığımız bu yolda, 3 dönemdir belde belediyesiydik. Güzel hizmetlerimiz oldu, şimdi ilçe olduk. İlçe olduktan sonra da hizmetlerimiz devam edecek. Vatandaşlarımıza ve milletimize hayırlı olsun."
Ulaş Belediye Başkanı Kenan Demiray : "Ulaş Belediyesi olarak tarihi bir projeye imza attık. Katkılarından dolayı bütün Ulaş Belediyesi personeline teşekkür ediyorum. Gururluyuz, Ergene halkına hayırlı olsun."

Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel: "Büyüklerimiz ne kararlaştırdıysa o olacak. Ancak Velimeşe için tekrar gözden geçirilmesi gerekir. 5 bin dekar tarım arazisi ve bin dekar sanayi arazisi bu plan dışında kalıyor. Velimeşe'ye ait bu toprakların başka yere kalmayarak bu plan içine dahil edilmesi için taslağın tekrar gözden geçirilmesi gerekir. Hayırlı olsun."

(Cihan Haber Ajansı)


0 yorum: