Koray Aydın: MHP daha demokratik olacak




MHP Genel Başkan Adayı ve Trabzon Milletvekili Koray Aydın 4 Kasım’da gerçekleştirilecek olan MHP’nin genel kurulu öncesi ziyaretlerine devam ediyor.
Aydın, bu kapsamda dün Tekirdağ, Kırklareli, Lüleburgaz, Babaeski ve Evrensekiz’i ziyaret etti.
Tekirdağ’da ki ziyaretinin ardından ilk olarak Evrensekiz belediyesini ziyaret eden Aydın’ı burada Belediye Başkanı Halil Abanoz, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram ve partililer karşıladı.
Belediye başkanlığında bir süre oturan Aydın’a Evrensekiz Belediye Başkanı Halil Abanoz Evrensekiz’i anlattı. Abanoz ayrıca, Genel Başkan Adayı Aydın’a fincan takımı hediye etti. 
MHP’Yİ HAKETTİĞİ İKTİDAR ROTASINA OTURTABİLMEK İÇİN ADAYIM…
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Koray Aydın, bu göreve seçilmesi halinde tüzük kurultayına giderek partisini Türkiye’nin ve dünyanın en demokratik partisi haline getireceğini ifade etti. 
Koray Aydın, Türkiye’nin ve partisinin içinde bulunduğu şartları göz önüne alarak MHP’yi hak ettiği iktidar rotasına koyabilmek için genel başkanlığa aday olduğunu belirterek şunları söyledi’’ Adaletçi, eşitlikçi, tabanını ezen değil ona güvenen yeni bir yapı inşası meydana getireceğiz. ‘Bunu herkes söyledi, hiç kimse yapmadı’ diyenlere bunu sakın bana sormayın bu benim şeref sözümdür, dedim. Aynı şeyi burada da söylüyorum. Bunu kendine güvenen siyasetçi yapar. Bir siyasetçi kendine güvenecek. Koltuğuma biri oturacak diye hesap yapmayacak. Birileri çıkıp bir kişiyi korumak için Ülkücü Hareket’in üzerine kılıç sallamayacak. Siyaset gönül işi, aşk işi, muhabbet işidir’’ dedi.
TÜZÜK KURULTAYI YAPACAĞIM…
Partinin tüzük kurultayıyla bütün partilere örnek olabilecek demokratik bir hamle yapacaklarının altını çizen Aydın’’MHP’yi Türkiye’nin ve dünyanın en demokrat partisi haline getireceğiz. Büyüyen MHP içinde siyaset yapmak isteyen bütün arkadaşlarımın kendisini ifade edebileceği bir zemin inşası meydana getirilmiş olur. Bu tabana güvenmek demektir. Ben MHP tabanına güveniyorum, bunu cesaretle yapacak kararlılığı bu güvenden alıyorum” dedi.
Belediye binasındaki karşılamanın ardından Halil Abanoz tarafından, 300 kişilik yemek verildi.
Evrensekiz’de verilen yemeğin ardından Aydın ve beraberindeki yaklaşık 30 araçlık konvoy Lüleburgaz’a hareket etti. 
Lüleburgaz’da Aydın’ı İlçe Başkanı İbrahim Güleryüz ve partililer karşıladı.
Parti binasına gelen Aydın burada da bir takım açıklamalarda bulundu.
HALKA GİDECEĞİZ…
1 Eylül’de Ankara’da iktidar partiye alternatif bir parti oluşturmak için genel başkanlık için adım attığını söyleyen Aydın şöyle konuştu:’’ Şunu ifade edeyim. Bu düşünceyi ortaya koyarken bunu iki temel dayanağa oturttum. Bunlardan bir tanesi önümüzdeki aylarda Türkiye’nin gündemine gelecek olan yeni anayasa çalışmaları ve bu yeni anayasa çalışmaları ile Türk milletine dayatılmak istenen ana yasadan Türk milleti ve Türk’ün adını çıkartacak ve yeni bir devlet ve millet tanımı yaparak egemenliği Türk’ün elinden alacak yeni projede MHP’nin aktif olarak rol alma gereği bizim hareketimizin temel ayağını oluşturuyor. Şuna inanıyoruz böyle bir temel meselede, tarih var olduğundan beri tarih sahnesinde olan Türk milletini adını anayasadan çıkararak, Türk milletini uyuşturup etkisizleştirmiş, hissiz bir hale sokmuş bu oyuna karşı MHP’nin yapması gereken bazı şeyler olduğuna inanıyoruz’’ dedi.
Aydın’’ Halka gideceğiz. Bütün demokratik platformları kullanarak yasal haklarımızı kullanarak, meydanlara inip Türk halkını bu gerçekler konusunda uyaracağız’’
SURİYE TEZKERESİ CEVAPSIZ KALDI…
Aydın’a basın mensupları tarafından  Suriye’ye yönelik olan tezkere için MHP’nin neden destek verildiği sorusu ise cevapsız kaldı.

0 yorum: