Maliye bakanından benzin zamlarına kesin çözüm


Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK, kendisine yakıt fiyatlarının artışı ile ilgili, NTV muhabirinin sorusuna; “bisiklete binin, yakıt gerekmez” cevabını vermesiyle, “Pedallar Kardeşlik İçin Dönüyor” başlıklı Mustafa DORSAY kaynaklı yazımdaki, benim ve Mutafa DORSAY’IN, “MTB yarışını neden Maliye Bakanı açar?” sorumuz yanıt bulmuş oldu. Demek ki, Sayın Maliye Bakanımız, akaryakıt fiyatlarının artışına alternatif araç arayışı içerisinde imiş.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, esprinin biraz soğuk kaçtığını mimikleri ile belli eden NTV muhabirine aldırmadan; “Benzine, mazota vergi yüksek, dünyada da fiyatları artıyor. Bisiklet kullanın. Bisiklet!..”
Dünyanın en pahalı akaryakatını kullanan Türkiye…
Aldığı her 100 liralık benzinin 65 lirasını devlete vergi olarak ödeyen vatandaş geçen hafta ki 8 kuruşluk zammın ardından bugüne de 5 kuruşluk zamla uyandı. 4 liraya dayandı dayanacak denilen benzinin litre fiyatı ise 4.08 oldu.
Tüpraş’ın bugünden itiraben uygulamaya koyduğu 5 kuruşluk zam ile şubat ayında yapılan toplam zam tutarı 25 kuruşu buldu. Zammın ardından İstanbul’da 95 oktan benzinin litresi, 4.03 TL’den, 4.08 TL’ye çıktı. Uzmanlar ise endişeli, çünkü petrolde yaşanan isyan krizi hem benzin de hem de motorinde yeni zamları da beraberinde getirecek.

0 yorum: