Öğretmenler için alan sınavı yapılmayacak mı?


ALAN SINAVINDA ŞOK ALAN SINAVI YAPILAMAYACAK MI!
Günlerdir alan sınavı dillere destan olmuş durumda iken nedense yetkililer bu konuda en ufak bir açıklama yapmaya tenezzül dahi etmemektedir. Ne ÖSYM ne de konunun birincil muhatabı olan Milli Eğitim Bakanlığı hiçbir şekilde detaylar hakkında resmi bilgi verememektedir. Bu durumu detaylıca irdeledik, konunun muhatabı olan bakanlığa ve ÖSYM’ye sorduk. Ancak cevap alamadık. Çünkü bu durumu detaylarıyla kimse bilmiyor. Daha doğrusu görüştüğümüz birincil muhataplar içi dolu cevaplar veremiyor. Anlaşılan o dur ki, alan sınavı kolay kolay yapılamayacak hatta şunu belirtmek isterim ki alan sınavının bu sene yapılması çok zor. Bazı akademiysen hocalarımızla görüştük, fikirlerini aldık, durumu değerlendirmelerini istedik. Şuan planlanan; sadece birkaç branş için alan sınavının yapılabileceği, diğer branşlar için aynı sistemin devam edecek olmasıdır.
Bakınız bu durum karşısında neler olur? En önemlisi fırsat eşitliği bozulur ve alan sınavının yürütmesi durur. Çünkü öğretmenlik mesleği için herkes eşit haklara sahiptir ve sen üç sınava gireceksin sen iki sınava gireceksin gibi bir dayatma kesinlikle hukuktan döner. İkincisi yapılacak olan sınavın içeriği o kadar geniş ki kimse neye nasıl çalışacağını, nasıl hazırlanacağını tahmin dahi edemez. Zaten kaos içerisinde olan öğretmen adayları, daha da büyük bir kaosa iteklenmiş olur. Yukarıda belirttiğim hususlar göz önüne alındığında ALAN SINAVI BU SENE YAPILAMAYABİLİR!
Bütün bu hengame içerisinde hiçbir yetkilinin açıklama dahi yapamaması, doyurucu net bilgiler verememesi herkesi ciddi anlamda mağdur etmektedir. Öğretmen adayları mağdur edilmekte, bu durumun netleşmesini bekleyen dershaneler mağdur edilmektedir.
Bu sese biran önce kulak verilmeli ve ivedilikle açıklama yapılmalıdır.
Umut İYİGÜN
Eğitimci-Yazar
KPSSGazetesi.COM Yazarı
http://www.memuruz.net/alan-sinavinda-sok-alan-sinavi-yapilamayacak-mi/

0 yorum: