Ş.Buse OLGUNÇELİK: Oyunlara kanan liderler, liderlere kanan koyunlar



OYUNLARA KANAN LİDERLER, LİDERLERE KANAN KOYUNLAR

AKP hükümeti komşusunu yağmalamak üzere "stratejik derinlik" peşinde diye 5 ailenin ocağı söndü.
Bölgede 20 gündür çatışmaların sertleşmesine rağmen neden boşaltılmadığı bir bilinmez halini aldı.
Muhaliflerin kontrolündeki sınırdan Akçakale'ye top mermisi düşüyor. Muhaliflere de desteği yine biz veriyoruz. Bu ne yaman çelişki!..
Tezkere konusunda MHP ile tamamıyla taban tabana zıt düşüyorum ve (-belki haddimi aşacağım ama-) MHP’de bu kararını verenlerin, dış ilişkilere sıfır sorun diye başlayarak bunu ucu açık tezkereye kadar getiren AKP hükümetinin tüm yaptığı ve yapacağı hareketlerin sorumluluklarını alarak altına imzasını atma sürecini yurt dışından üzülerek izledim.
MHP’nin milliyetçilik duygusunun içini boşaltıldığının, değişmesi gerekli diye bas bas bağırdığımız kafa yapısının hala ilerlemediğini görmekte maalesef bizim için tarihte iz bırakıcı bir yara olarak iz düşümü yaptı.
Suriye’de iktidar mücadelesinin tam bir bilek güreşine dönüştüğü zamanlarda yani rejim değişene ya da muhalefet bastırılana kadar devam edecek olan bu süreçte Suriye hangi mantık(sızlık)la Türkiye’ye savaş açmak isteyebilir?
Hadi diyelim Suriye Türkiye’yi vurmak amaçlı böyle bir adım da bulundu. Fakat bu durumda bile, biraz hak payı yok mu? Hükümet isyancılara kucak açmasa, sınırımız da Suriye top atışı yapar mıydı? Akçakale’nin vurulmasına sebep, AKP’nin Suriye’de desteklediği iç savaştır!

AKP hükümetinin bilerek düşürülen uçağımıza yapmadığı misillemeyi, kaza diye ifade edilen top mermisine yapmak istemesinde ki aşırılığın ayrıca düşülmesi gerekiyor.
PKK’ya 3O yıldır taşmayan sabır, nasıl olduysa (!) Suriye’ye 3 günde saman alevi gibi bir anda parladı. Madem Türkiye topraklarına saldırıya anında karşılık verecek güçte, bugüne kadar binlerce şehit vermemize rağmen neden Irak’ı vurmadı?

 Belirtmeliyim ki kesinlikle Esad rejimine herhangi bir sempatim yok ve savunucusu da değilim. Bir yanda Ordu komutanlarının yarısı içeride olması nedeniyle ( tabi AKP hükümeti başbakanı girişeceği savaşı teminatım dediği polis teşkilatıyla yapmayı düşünmüyorsa) ve bir yandan da eylemleri tırmanışta PKK terörüyle uğraşırken AKP hükümetinin (ve maalesef buna destek olan MHP muhalefetinin ) macera aramasına ve Suriye’nin rejim sorunu için Mehmetçiklerimizin ateşe atılmasına karşıyım!
Ama artık tezkere meclisten geçti. Türkiye de Suriye’ye ateş açtığına göre mermilerin Esad kuvvetlerine ait olduğundan hükümet emin. Aksi halde ne yazık ki Türkiye bir provokasyonla Suriye’ye çekilmek yemini yutmuş olacak..
Bahar diye başlayan ama 17 ay içinde fırtınaya dönüşen bu oyunun bir sonra ki gösterimi ‘PKK üyelerine ve liderine Genel Af’ olacağı kanısındayım.
Hadi hayırlısı..
Polonya – Kraków’dan saygı ve hürmetlerimle..
Ş.Buse OLGUNÇELİK

turkiyegundemi.tv

0 yorum: