Türk tankları sınıra dayandı!




AHT MUHABİRİ AHMET YUKUŞ'UN HABERİ 

TBMM'de tezkerenin kabul edilmesi ile TSK, çok sayıda tank ve obüs topunu Suriye sınırına kaydırdı. Esad rejimi tarafından PYD'nin kontrolüne bırakılan Kobani kentine yaklaşık 200 metre mesafedeki sınırın sıfır noktasında bulunan Mürşitpınar Tabur Komutanlığı'na 60 tank ve 10 obüs topu yerleştirildi.

"Onlarca tank, obüs, uçaksavar..."
Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Suriye'den atılan top mermilerinin isabeti sonucu 3'ü çocuk 5 vatandaşın hayatını kaybetmesinin ardından TBMM'ye sunulan tezkerenin kabul edilmesi sonrası sınırda askeri trafik yoğunlaştı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in geçtiğimiz günlerde Suriye sınırına yaptığı ziyaretin ardından bölgeye ağır silahlar sevk edildi. Şanlıurfa'da bulunan 20. Zırhlı Tugay ve Gaziantep'te bulunan 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan onlarca tank, obüs, uçaksavar, füze bataryası ve askeri personel, Suriye sınırındaki Hatay, Şanlıurfa, Kilis ve Mardin'e sevk edildi.

"Suriye'ye 100 metre mesafeye tanklar"
Yoğun askeri hareketliliğin yaşandığı Şanlıurfa'nın Akçakale ve Suruç ilçelerindeki sınırın sıfır noktasına tanklar için mevziler kazılmaya devam ediyor. Esad askerlerinin bir süre önce çekilmesi ile kontrolün PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'ye geçtiği Suriye'nin Kobani kentinin 100 metre mesafede bulunan Mürşitpınar Tabur Komutanlığı'na tanklar konuşlandırıldı. Yaklaşık 60 tank ve 15 obüs topu tabur bahçesinde yan yana dizildi. Bazı ağır silahlar ise Suriye'ye hakim tepelere yerleştirildi. Mürşitpınar'da konuşlanan tankların namlularının Suriye'ye doğru çevrilmesi dikkat çekti.

http://www.haberturk.com

0 yorum: