Hepar'dan taraflı medyaya tepki



Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Sakarya İl Başkanlığı tarafından Kaynarca ilçesinde meydana gelen olayla ilgili birbasın açıklaması yapıldı.

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Sakarya İl Başkanlığı tarafından Kaynarca ilçesinde meydana gelen olayla ilgili bir basın açıklaması yapıldı. 

HEPAR Sakarya İl Başkanlığı Basın Sözcüsü Ümit Bozyiğit adıyla yapılan açıklamada, “Hak ve Eşitlik Partisi Kaynarca ilçe teşkilatında yaşanan olaylar ile alakalı, il başkanımız ve partililerimize saldıran kişilerden alınan bilgilerle yapılan tek taraflı haberleri kınıyoruz” denildi.

Açıklamada, “Hak ve Eşitlik Partisi Kaynarca ilçe teşkilatı lokali, ilçe yöneticisi bulunmaması nedeniyle il başkanımız tarafından kapatılmış ve lokal işletmecisi olan kişiye bildirim yapılmıştır. İddia edildiği gibi parti binasının boşaltılmaması gibi bir ısrar ve görüş söz konusu değildir. İlgili işletmeci şahıs, 30 Eylül 2012 tarihine kadar süre istemiş ve gerekli süre şahsa verilmiştir. Bu süre zarfında parti ilçe teşkilatını yeniden hayata geçirmek isteyenler için parti lokaline, parti görevlileri tarafından ilan yapıştırılmıştır. Asılan ilanlar nedeniyle işyeri sahibi tarafından ilanları asan parti görevlileri tehdit edilmiş ve parti demirbaşlarının dışarı atılacağı parti görevlilerine söylenmiştir. Bunun üzerine il başkanımız Yavuz Reis, işyeri sahibi ile telefonda görüşerek hukuken partimiz kullanımında olan ilçe teşkilatı demirbaşlarının boşaltılmasının suç teşkil edeceğini işyerini sahibine iletmiş ve görüşmek üzere Kaynarca’ya geleceğini söylemiştir”

Açıklamada İl Başkanı Yavuz Reis’in işyeri sahibi tarafından planlı bir saldırıya maruz kaldığı belirtilirken şöyle denildi: “İl başkanımız ve diğer partililer tarafından ‘Heparlılar sert bir cisim ile saldırdılar’ iddiası kasıtlı ve amaçlı olup polis kayıtlarında da böyle bir cisim ortada yoktur. Saldırı sonrası il başkanımız ve diğer partililer yaklaşık 40 kişilik bir grubun saldırısına maruz kalmış ve bir kısım partili polise bir kısım partili jandarmaya başvurmuştur.Yine iddialarda yer alan partililerimizin gözaltına alındığı iddiası da kasıtlı bir şekilde partimize basın yoluyla zarar vermek ve halkın gözündeki itibarımızı küçültmek amaçlıdır."

0 yorum: