Acun’un Koltuğu Sallanıyor.


Acun’un Koltuğu Sallanıyor.




   Televizyonda dünyasında son 5 yıl Acun’un saltanatı ile geçti. İlk olarak Acun Firar’da programı ile seyirci karşısına çıkan Acun Ilıcalı, televizyon dünyasında program yapımcısı ve sunucu olarak varlığını sürdürmek istedi ve Acun Medya adında bir şirket kurdu. Buraya kadar çok sıkıcı ve bilindik bir hikâye Acun’un ki ama sonra Türkiye’ye getirdiği program konseptleri ile çok büyük bir izleyici kitlesine sahip oldu. Özellikle Var Mısın Yok Musun adlı yarışma programı bir fenomen oldu 3 sene üst üste yayınlandığı günleri birinci olarak tamamlayan bu programda sadece sıradan vatandaşlar değil, dünyaca ünlü mankenler, şarkıcılar ve oyuncular yarıştı. Programın bu kadar tutulmasında ki en büyük faktörlerden biri programın yapımcısı ve sunucusu olan Acun’du. Acunun sempatikliği biz den halktan biri olduğunu göstermesi, kroyum emme para bende gibi tavırlara girmemesi, yaşlı ile yaşlı, çocuk ile çocuk, gençle genç olması bizi ekran başına kilitledi. Acun’un işine artı katan karakter özelliklerinin yanında zekâsı da, onun Türkiye’de büyük bir ün yapmasına sebep oldu.



   Acun zeki olduğunu Survivor yarışmasını ünlüler, gönüllüler şeklinde yapmasıyla kanıtlamış oldu. Survivor, O Ses Türkiye, Yeteneksizsiniz Türkiye gibi yarışmalar Show Tv’de yayınlandığı dönemde kanalda nerdeyse dizi ve film yayınlanacak vakit kalmıyordu. Ben bir ara kanalı Acun satın aldı diye düşünmüştür ama bütün birliktelikler bir gün son bulur sözü bu işte de doğru çıktı. Acun ve Show tv birlikteliği bu sene sona erdi. Acun’da klasik hale gelen Survivor, O Ses Türkiye, Yeteneksizsiniz Türkiye adlı programlarını Star Tv’de yapmaya başladı. Buraya kadar çok iyi yükselen bir başarı grafiği var, nerede Acun’un sallanan koltuğu diyebilirsiniz. İşte geliyor.

  Acun’un sallanan koltuğu ramazan boyunca her gün yayınlanmış, şimdide hafta sonları yayınlanan Kanal D’nin Ben Bilmem Eşim Bilir Programında. Yanlış duymadınız bu yarışma programı Acun’un Yetenek sizsiniz Türkiye programını solladı. 3 yıldır reytinglerde geçilemeyen asla da geçilemez denilen, hafta sonu yayınlanan Acun’un programı, sunuculuk kariyerine yeni başlamış olan İlker Ayrık’ın programına geçildi. El elden üstündür diye boşuna dememişler. Peki, İlker’in programının ne farklılığı varda Acun’un programını reytinglerde eziyor. Birinci olarak yeni bir konsept, Acun’un programları gibi eski değil. İkincisi dünyanın en eski ve en çok ilgi çeken bir çatışmayı ele alıyor. Yani karı koca çatışmasını. Bu yarışmayı izlerken bir evde bulunan herkes kendinden bir şeyler buluyor, eğleniyor ve iyi vakit geçiyor. Program çok iyi hazırlanmış ama sadece bu yetmez. Programın tutulmasında üçüncü en büyük etken İlker Ayrık, daha önce birçok dizi ve filmde gördüğümüz ayrık ilk defa sunuculuk yapıyor ve işini iyi yapıyor. Televizyon dünyasına yabancı olmayan ve tiyatro oyuncusu olan Ayrık, gelecek zamanlarda sunuculuk işine devam ederse Acun’un koltuğunu çok fena sallayacak gibi görünüyor. Yani bana göre öyle.

  İlker Ayrık tiyatrocu olmasından dolayı bir adım Acun’un önüne geçiyor. Hiç eskimemiş ve tipleme yapışmamış yüzü ile insanlara yeni, sıcak ve sevecen bir kişi olarak görünüyor ki öylede. Ayrıca yerli yerinde tavırları, esprileri, kendi ile dalga geçmesi, stüdyo da çalışanların yapması gereken işleri kendi yapması, yarışmacılara ve çalışanlarına karşı yüksekten bakmaması ona çok büyük artılar kazandırıyor. Ayrıca stüdyoda bulunan seyircilere benim seyircilerim diyerek onları kucaklaması ve yeri geldiğinde onlara yalakalık yapması onun sevilmesine ve seyredilmesine neden oluyor. Velhasıl kelam yani sözün kısası İlker Ayrık gümdür gümbür gümbür geliyor. Acun’a da içimden Yahşi cazibedeki Ziver beyin repliği ile uyarı da bulunmak geliyor.

 GOLTUK SALLANIYOR ACUN BEY GOLTUK SALLANIYOR

0 yorum: