Gökhan Gönül: “Bu akşam kazanmak için oynadık"



Fenerbahçe oyuncusu Gökhan Gönül, Fenerbahçe formasını taşıyan herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, "Fenerbahçe formasının ağırlığının herkes farkına vardı. Bunu da sahaya çıkarak gösterdik ve kazanmak için oynadık" dedi.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Gökhan Gönül, oğlu ile katıldığı canlı yayında oğlunun çok uğurlu geldiğini belirterek sözlerine başladı ve "Almanya’daki galibiyetle birlikte başlayan bir seri olmasını istiyoruz. Aslında buna Fenerbahçe’nin kabuğundan çıkması da denebilir. Bir değişim gerekiyordu. Belki oyun stili ya da oyuncu değişikliği olabilirdi. Aynı şeyleri konuşmaya başladık. Kasımpaşa maçından sonra herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledik. Hiçbir şeyden zevk almaz olduk. Çok iyi bildiğim bir şey var, o da Fenerbahçe formasının çok ağır olduğu. Bu yükün ağırlığının farkında herkes. Dünyada milyonlarca sporcu var, keza Türk futbolunda binlerce futbolcu var ve bu formayı giymek istiyor. Bu formayı hak ettiğimizi sahaya çıkıp göstermemiz gerekirdi ve bunu da sahaya çıkarak oynadığımız futbolla yansıttık. Almanya’da bu başladı. Sahaya kazanmak için çıktık. Almanya’da oynadığımız Avrupa Ligi maçı sonrası, burada Beşiktaş galibiyetiyle süslemek ve devam ettirmemiz gerekirdi. Bu maçı almamız gerektiği düşünüyorduk. Taşın altına herkes elini soktu. Beşiktaş’ta iyi mücadele etti bundan sona onlara başarılar diliyorum" açıklamalarında bulundu.

Almanya’daki Avrupa Ligi maçında alınan galibiyetle, Fenerbahçe’nin kötü gidişine de dur dendiğini belirten Gökhan Gönül, "Yeni Malatya ile oynadığımız bir maç vardı, ardından Antalya ile bir maçımız vardı ve ben de o maçta gol atmıştım. O maçtan sonra bir açıklama yaptım ve ’neden 17’de 17 yapmayalım’ dedim ve nitekim öyle de oldu. Almanya’da M’Gladbach, burada da Beşiktaş karşısında aldığımız galibiyetler, umarım Antalya maçı gibi bir serinin geldiği maç olur. En iyi şekilde devam ederiz" şeklinde konuştu.

fenerbahce.org

0 yorum: