Dodik’ten İddialı Cümle


Dodik: Sırp Cumhuriyeti Hür Olacak


Dodik: Sırp Cumhuriyeti Hür OlacakMilorad Dodik, Sırp Cumhuriyeti’nin eninde sonunda hür bir ülke olarak tarih sahnesine çıkacağını iddia etti.Bosna Hersek’i oluşturan iki entiteden biri olan Sırp Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Milorad Dodik, “Republika Srpska”nın bağımsız bir ülke olmaya muktedir olduğunu söyledi.

Sırp gazetesi Veçernye Novosti’ye konuşan Dodik, “Hiç kimse bir referandum yapmamıza engel olamaz. Asla bu amacımızdan vazgeçmeyeceğiz. Lakin her şeyin bir zamanı var,” diye konuştu.
Kosova’nın 2008 yılında Sırbistan’dan ayrılarak bağımsızlığını ilan ettiğini hatırlatan Dodik, “Uluslararası toplumdan gördükleri destek sınırlı oldu ve BM’de bir sandalyeleri yok. Bizim de BM’de sandalye derdimiz yok,” diye konuştu.

Boşnak Hırvat Federasyonu’nun uluslararası toplumun yardımlarıyla ayakta kalabildiğini lakin Sırp Cumhuriyeti’nin özgür bir ülke olarak varlığını sürdürebilecek güçte olduğunu iddia eden Dodik, “Sırp Cumhuriyeti, 2 milyar Avro yatırım çekiyor. Bu rakam bölgede hiçbir ülkede yok,” diye konuştu.

0 yorum: