Kurtulmuş Türbanlı Vekil İstiyor.



Başbakan Tayyip Erdoğan ve Numan Kurtulmuş, Haliç Kongre Merkezi'nde AKP İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı ve HAS Partililerin AKP’ye katılım töreninde konuştu. Erdoğan yine medya ve muhalefete yüklenirken, Kurtulmuş'un AKP'de ilk sözü "türbanlı vekil" oldu.
Haliç Kongre Merkezi'nde AKP İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Danışma Meclisi ve Katılım organizasyonunda, HAS Parti eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş AKP'ye resmen katıldı. Törende Erdoğan ve Kurtulmuş birer konuşma yaptı.
"Sayın Numan Kurtulmuş'a ve şu anda feshedilmiş HAS Parti'de birlikte yol yürüdüğü arkadaşlarına Ak Parti'ye, Ak Parti çatısı altına, yuvanıza hoş geldiniz diyorum" diyen Erdoğan, yaptığı konuşmada muhalefetten, medyaya ve öğrenci velilerine kadar bir çok kesime yüklendi.
"Muhalefet arkasına terörü alıyor"
“Dünyanın her yerinde terör sorunları iktidarın, muhalefetin, medyanın ortak çabalarıyla çözüldü” diyen Erdoğan, muhalefeti ve medyayı “terör”e karşı mücadelede AKP’yi yalnız bırakmakla suçlayarak, “Şu anda terörü arkasına alarak muhalefet yapan partilere rağmen Ak Parti tek başına da kalsa bu mücadeleyi sürdürmektedir” şeklinde konuştu.
Medyaya ilişkin yaptığı açıklamalarla tepki toplayan Erdoğan, “Diyorlar ki Başbakan medyaya çok saldırıyor. Ne yapacaktım okşayacak mıydım sizi? Elbette eleştiri olacaktır ama yeri vardır zamanı vardır” sözleriyle kendisini savundu.
"CHP’nin terörle birlikte işbirliği yaptığını" ileri süren Erdoğan, “Biz terörle mücadeleye kararlılıkla mücadele edeceğiz. CHP şu anda bir fırsatçılığın içine girdi. Terörle birlikte hükümeti hedefine koymuştur” dedi. PKK tarafından alıkonulan Hüseyin Aygün de Erdoğan’ın hedefindeydi. “CHP'nin vekilini teröristler 2 gün misafir etti. O vekil terör örgütündekilere ‘çiçek çocukları muamelesi’ yaptı” diyen Erdoğan, sözlerini “CHP’de kimi ciddiye alacağımızı şaşırdık. Borsa da bile bu kadar iniş çıkış yaşanmadı” şeklinde sürdürdü.
"Seçmeli dersten niye rahatsız oluyorsun?"
Erdoğan’ın bir diğer hedefi de öğrenci velileriydi. Bu yıl Kuran ve peygamberin hayatı derslerini seçmeli hale getirdiklerini söyleyen Erdoğan, “Eğitimde bu yıl seçmeli ders uygulamasını başlattık. Bunu da bilmezler. Bunların kitabında seçmeli ders yok” dedi. Okulların elverişli olmamasından, okula başlama yaşının düşmesine, çocuğunu İmam Hatip'e göndermek istememesine kadar bir çok kaygıyla çocuklarını okula göndermeyen velileri de hedef alan Erdoğan “Ama çok rahatsız oldular. İstersen göndermezsin. Seçmeli ders bu. Sen istersen gönderme ama gönderecekler seni rahatsız etmesin. Niye rahatsız oluyorsun?” ifadelerini kullandı.
"Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştalar"
4+4+4 eğitim sistemine karşı eylem yapan velilerin yanlış yolda olduğunu iddia eden Erdoğan, “İlkokula başlama yaşının 66 aya çekilmesi de onları rahatsız etti. Gösteriler yaptılar. Ne oldu? Bundan önce rapor alanların oranı yüzde 3’tü, şimdi yüzde 4” dedi. Çocukların bir an önce hayata atılmasını istedikleri ve o yüzden böyle bir düzenleme yaptıklarını anlatan Başbakan Erdoğan çocuklarının daha küçük olduklarını belirterek okula yazdırmak istemeyen velilere Fatih Sultan Mehmet’i örnek verdi, ”13 yaşında babası ‘gel Osmanlı’nın başına geç’ denilen Fatih Sultan Mehmet’i kalkıp da 13 yaşındaki evlat ‘Ben daha 13 yaşındayım. Bunu yapacak noktada değilim. Sana emrediyoruz gel devletin başına geç’ diyor. O çocuk bir karanlık çağı kapatıyor” diye konuştu.
"Dine hakaret düşünce özgürlüğü olamaz"
Tartışmalara yol açan ‘Müslümanların Masumiyeti’ filmiyle ilgili de konuşan Erdoğan, “Provokasyon filmi İslam coğrafyasında protestolara neden oldu. Müslümanlar haklı olduğu halde, şiddet nedeni ile haksız konuma düşmüşlerdir” dedi.
Batıda daha önce de Müslümanları rencide edecek girişimlerin olduğunu söyleyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü, “Bir dinin peygamberine hakaret etmek düşünce özgürlüğü kategorisinde değerlendiremez. ABD ve Avrupa'da bu tarz olaylarda düşünce özürlüğünün arkasına sığınmaları kabul edilemez. Film düşünce özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır.”
"Dine hakareti insanlık suçu kapsamına alacağız"
İslam karşıtlığının insanlık suçu olması gerektiğini savunan Erdoğan, “Ölçüsüz protestolar asla müsamaha gösteremeyiz. Türkiye'de dine hakareti insanlık suçu kapsamına alacağız” dedi. Başbakan Erdoğan, yapılan protestoların ölçülü olmak durumunda olduğunu ve batının da İslam karşıtlığı konusunda yeterli hassasiyeti göstermesi gerektiğini kaydetti.
"Çatışmalarda bir nebze artış oldu, sorumlusu medya ve muhalefet"
AKP döneminde çatışmaların tırmandığını söyleyenlerin meseleye ilgisiz olduğunu iddia eden Erdoğan ardından, “Son dönemde terör olaylarında bir nebze artış olmuştur. Bu olaylar karşısında geri adım atmayacağız” dedi.
CHP’ye ve medyaya suçlamasını yineleyen Erdoğan, “Terör örgütüyle bir başka mücadele, bizdeki muhalefetle bir başka mücadele. Ana muhalefet partisi teröre ortak proje üretelim diye kapımızı çalıyorlar. CHP’liler samimi değiller. Akşam başka sabah başka. Medyaya bakıyorsunuz ve orada da ayrı bir sorumsuzluk var. Hangi ülkeden güvenlik güçleri bu kadar hırpalanıyor?” şeklinde konuştu.
‘Başörtülü vekil istiyoruz’
Katılım töreninde konuşan Numan Kurtulmuş ise AKP’ye yeni Türkiye hayaliyle katıldıklarını söyledi. Kurtulmuş, “Bugün yeni bir dönem yaşanıyor. Milletin evlatları kazandığı bu mevziyi bir daha asla kaybetmeyecek” diye konuştu. "AK Parti'ye elimizi, ruhumuzu, bütün benliğimizi taşın altına koyarak bir nefer bir karınca gibi çalışmaya geldik" diyen Numan Kurtulmuş, "Yeni anayasa ve reformlarla birlikte, 2013'e kalmadan yeni Türkiye'nin tüm yasal sistemi yenilenmelidir" dedi.
Yeni Türkiye'de başörtülü bir milletvekili görmek istediklerini söyleyen Kurtulmuş, "Ümitle hayal ediyoruz. En kısa zamanda TBMM'nin içtüzüğü değiştirilerek toplumsal mutabakatla bu sorun çözülmelidir" diye konuştu.
‘Bolyoz’dan mutluyuz’
Kurtulmuş, dün karar çıkan Balyoz davası ile ilgili de şunları söyledi: "Milletin başına çorap örmeye çalışanların başında balyozlarının nasıl parçalandığını görmekten mutluyuz."
Konuşmasının ardından Kurtulmuş’a ve diğer HAS partili 7 kişiye Tayyip Erdoğan tarafından rozet takıldı.
(soL-Haber Merkezi)


0 yorum: