Sırbistan sınırları içerisinde Sancak Bölgesi’nde yer alan ve nüfusunun yüzde 95′ini Müslüman halkın oluşturduğu Novi Pazar şehrinin takımına yapılan ırkçı saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Kulüp, tarihinde Sırbistan Süper Ligi’ndeki ikinci sezonuna başarılı bir giriş yapmasına rağmen, özellikle başkent Belgrad’a yakın deplasmanlarda büyük sorunlar yaşanıyor.
Daha önce geçen sene de dahil olmak üzere, Kızılyıldız, Partizan, Smederevo, Rad ve Radnicki Kragujevac mücadelelerinde çeşitli ırkçı söz ve eylemlere maruz kalan FK Novi Pazarlı futbolcular, Jagodina maçı öncesi tam 3 saat uyuyamadı. Sırbistan Ligi’nin 8. haftasında Jagodina deplasmanına maçtan 1 gün önce giden Novi Pazar kafilesi, Paracin kasabasındaki otelde karşılaşmayı beklemeye başladı.
Ancak gece uykuya dalan futbolcuları kötü bir sürpriz bekliyordu. Sabah olana kadar sayıları 50 ile 150 arasında değişen Jagodina taraftarları, saat 02.00′den 05.00′e kadar Novi Pazar’ın otelinin önünde ırkçı saldırılar yaptı. Otele taş ve meşaleler atıldığı öğrenildi. Jagodina ekibinin taraftarları uzun süre, “Bütün camilerinizi yakacağız”, “Novi Pazarlılara ölüm” tezahüratlarını atarak, FK Novi Pazar kafilesini uyutmadı.
8. haftada zorlu deplasmana çıkan FK Novi Pazar, sahadan 2-1′lik skorla mağlup ayrılsa da, Sırp Ligi’nde 6. sıradaki yerini korumayı başardı. Geçen sezon ligde kalmayı bitime birkaç hafta kala garantileyebilen mavi beyazlı ekip, bu sezon oluşturduğu başarılı kadroyla, üst sıralara oynamaya başladı.

0 yorum: