Suriye: Özür dilemedik asıl Türkiye özür dilesin



Akçakale’deki kazayı araştırdıklarını söyleyen Suriyeli yetkili, özür dileme konusunda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ı yalanladı...

Akçakale’deki kazayı araştırdıklarını söyleyen Suriyeli yetkili, özür dileme konusunda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ı yalanladı…
Suriye Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, Suriye’den ateşlenen ve Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine isabet ederek beş kişinin ölümüne neden olan havan topuyla ilgili Türkiye’ye özür mektubu göndermediklerini söyledi. Beşar Caferi, “Suriye Hükümeti’nin kazayla ilgili soruşturma üzerinde çalıştığını ve özür dilemediğini” vurgulayarak “Biz Türk Hükümeti’nden bir yıl sekiz ay boyunca Suriye’deki faaliyetleri için özür dilemelerini bekledik. Bir Türk kadının çocuklarıyla beraber ölmüş olmasından dolayı üzüntü duyuyoruz” diye konuştu.
Atalay açıklamıştı
Suriye Hükümeti’nin havan toplarını kimin ateşlediğini bilmediğinin de altını çizen Beşar Caferi, bölgede Suriye ile Türkiye arasında bir çatışma çıkarmak isteyecek birçok grup olduğunu söyledi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriye’nin saldırıyı kendi yaptığını kabul ederek özür dilediğini, “Böyle bir şey bundan sonra olmayacak” dediğini açıklamıştı.
Suriye askerleri ölmemiş
Türkiye’nin Suriye’ye yaptığı misilleme bombardımanda 34 Suriye askerlerinin öldüğü iddia edilmişti. Beşar Caferi bunu da yalanladı. Caferi, Türkiye’den yapılan top atışında sadece 2 Suriyeli askerin yaralandığını söyledi. Wall Street Journal gazetesine konuşan Suriyeli bir muhalif ise aralarında bir albay ve üsteğmenin de bulunduğu 14 Suriyeli askerin öldüğünü, 25 askerin de yaralandığını iddia etti.
sozcu.com.tr/suriye-ozur-dilemedik-asil-turkiye-ozur-dilesin-2.html

0 yorum: